کد خبر: ۳۰۷۲۴
۱۰:۳۱ -۱۲ تير ۱۴۰۰
محمد علی کمالی، مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی تشریح کرد
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: با توجه به گرانی هزینه‌ها و افزایش نرخ جوجه یکروزه، مرغداران درخواست افزایش قیمت مرغ را دارند. چند نرخی بودن گوشت مرغ در بازار و کاهش عرضه مرغ با نرخ مصوب نشان می‌دهد که علی رغم تولید به موقع مرغ توسط مرغداران، اما بازار هنوز از لحاظ قیمت پُر التهاب است.

افزایش قیمت مرغ

نشان تجارتگویا ماجرای افزایش قیمت مرغ قرار نیست به این آسانی در بازار تمام شود. عدم تخصیص به موقع نهاده‌های دامی و بازشدن پای دلالان به موضوع تهیه دان مورد نیاز مرغداری‌ها، شرایط را برای گرانی این محصول پروتئینی بیش از گذشته فراهم کرده است.

بازار مرغ از سال گذشته تا به امروز شرایط کم سابقه‌ای را تجربه می‌کند، به‌طوری که این محصول با جهش قیمتی و کمبود البته با نرخ مصوب در بازار مواجه شده است.

معضلات بازار مرغ دارای وجوه پیدا و پنهانی است که به‌طور مستقیم و غیر مستقیم سبد خانوار‌های ایرانی را هدف قرار داده است.

مشکلی در تولید و توزیع مرغ نیست

محمد علی کمالی سروستانی مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی درگفتگو گفت: در سه ماه گذشته تا کنون هر ماه ۱۱۴ میلیون جوجه ریزی انجام گرفته است. نگهداری و تأمین نهاده در این بخش ۴۵ روز زمان و هزینه بر می باشد.

وی ادامه داد: هر ماه باید ۱۲۰ هزارتن گوشت مرغ به بازار سراسر کشور تزریق شود. اگر این زنجیره به خوبی مدیریت شود قاعدتاً نباید مشکلی درتولید و توزیع آن به وجود بیاید.

کمالی سروستانی با تأکید بر اینکه تولید مرغ بیشتر از تقاضا نیست،گفت: تمام تلاش بر این است که تقاضای بازار تحت هر شرایطی تأمین شود و  تولید کنندگان مرغ نیز درتلاش برای حفظ سقف تولید می‌باشند.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه بخش تولید در کشور تا کنون هیچ توقفی نداشته است،گفت: ایراد‌هایی در نظام توزیع مرغ وجود دارد که این موضوع به تولید کننده هیچ ارتباطی ندارد. چرا که از ورود مرغ به کشتارگاه تا زمانی که به دست مصرف کننده می‌رسد اختلال در عرضه ایجاد می‌شود.

وی تأکید داشت: چند نرخی بودن گوشت مرغ در بازار و کاهش عرضه مرغ با نرخ مصوب نشان می‌دهد که علی رغم تولید به موقع مرغ توسط مرغداران، اما بازار هنوز از لحاظ قیمت پُر التهاب است.

به گفته این فعال صنفی؛ چند نرخی بودن گوشت مرغ در بازار وضعیت را برای مصرف کننده بسیار سخت کرده است. عرضه هرکیلو مرغ از ۲۹ هزار تا ۳۵ هزار تومان به جای قیمت مصوب (۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان) تنش قیمتی را ایجاد کرده که این موضوع باعث کاهش مصرف این محصول پروتئینی و ایجاد صف‌های کاذب برای خرید مرغ دولتی شده است.

وی تصریح داشت: قیمت گذاری در بازار  زیر سایه عدم نظارت،بستگی به انصاف فروشندگان و استقرار  واحد صنفی در مناطق مختلف شهر دارد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: بخشی از مرغ‌هایی که به طور کشتار شده و یا زنده جهت کشتار به تهران وارد و سپس توزیع می‌شود در شبکه توزیع با قیمت مصوب قرار نمی‌گیرد.

کمالی سروستانی یادآور شد: واردات تخم مرغ‌های نطفه دار از سوی شرکت پشتیبانی صرفاً جهت تأمین ذخایر استراتژیک است. به  این معنی که این تخم مرغ‌ها به هر واحد تولیدی که تحویل داده می‌شود در نهایت موظفند، مرغ‌های تولیدی را به شرکت پشتیبانی تحویل تا به عنوان ذخایر نگهداری شود و هنوز گوشت این مرغ‌ها وارد بازار نشده است.

علت کمبود مرغ با قیمت مصوب را از دولت بپرسید

این فعال صنفی در پاسخ به این سوال که علت گرانی و گاهاً کمبود مرغ با توجه به شرایط مطلوب تولید چیست؟، گفت: بر اساس اعداد و ارقام نباید کمبودی در تولید گوشت مرغ باشد. هیچ کمبود مرغی در تهران نیست. شاید مرغ با قیمت مصوب در بازار کم و مشکل اصلی بازار توزیع این محصول پروتئینی شده است اما علت این موضوع به شبکه توزیع برمی گردد و دولت باید پاسخگوی نظارت بر این شبکه باشد.

وی ادامه داد: نیاز  مصرف گوشت مرغ  در تهران  حدود ۱۱۰۰ تا ۱۲۰۰ تن  در  روز است. در  حال حاضر حدود ۱۵ درصد از حجم این محصول جهت قطعه‌بندی و بسته‌بندی برای شبکه توزیع فروشگاه‌ها  و  هایپر‌ها با  قیمت مصوب سازمان حمایت اختصاص داده  می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی تأکید داشت: ۴۰ درصد از این مرغ‌ها با قیمت مصوب وارد تهران می‌شود، اما عملاً وارد شبکه توزیع نمی‌گردد و با قیمت بالاتر از نرخ مصوب به  فروش می‌رسد. همانطور که اشاره شد تولید کننده  هیچ دخل و تصرفی در شبکه توزیع گوشت مرغ ندارد. این موضوع به برخی از سیاست‌های دولت جهت تأمین بخش‌های مختلف باز می گردد.

کمالی سروستانی با تأکید بر اینکه مرغدار‌ها اشتیاق به جوجه ریزی دارند،گفت: قیمت جوجه نسبت به نرخ مصوب بسیار بالاست. واحد‌های تولیدی مرغ مادر موظف هستند جوجه را با قیمت ۴۵۰۰ تومان به مرغدار‌ها بدهند،اما متأسفانه این قیمت تا دو برابر نرخ مصوب به فروش می‌رسد.

وی تصریح داشت: این نشان می‌دهد که با توجه به شرایط سخت و گرانی‌ها هنوز مرغداران گوشتی اشتیاق برای جوجه‌ریزی دارند.

این فعال صنفی ادامه داد: قیمت مصوب مرغ در اردیبهشت ماه  تعیین و  ابلاغ شد. پس از گذشت ۲۰ روز  قیمت ذرت و کنجاله سویا به طور رسمی کیلویی ۲۰۰ تومان افزایش پیدا کرد.

کمالی سروستانی با اشاره به گرانی قیمت حامل‌های انرژی، حمل و نقل، دریافت گواهی‌ها و مجوز‌ها از دامپزشکی و سایر هزینه‌های سربار  و  از همه مهمتر نرخ جوجه یکروزه،گفت: دولت برای گرانی مجدد نرخ مرغ سختگیرانه عمل می‌کند. اما با چانه زنی‌ها افزایش قیمت مرغ قطعی خواهد بود.

منبع: اقتصاد24
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
نبض بازار
گوناگون