کد خبر: ۲۲۱۲۲
۱۴:۳۵ -۳۰ دی ۱۳۹۹
بودجه هزینه های اداری و عملیاتی اتاق اصناف برای سال بعد ۶۷ درصد اضافه شده است.

متوسط حقوق

نشان تجارت - بررسی گردش مالی اتاق اصناف ایران در ۹ ماهه نخست سال جاری نشان می‌دهد که درآمد‌های اتاق در این مدت به ۳۴ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان رسیده و پیش بینی می‌شود تا پایان سال جاری مجموع درآمد‌های اتاق اصناف ایران به ۵۱ میلیارد و ۶۲۲ میلیون تومان افزایش یابد. این در حالی است که در بودجه سال ۹۹ مجموع درآمد‌های اتاق اصناف ایران ۴۵ میلیارد و ۶۶۱ میلون تومان بوده و در بودجه سال ۱۴۰۰ درآمد‌های اتاق ۶۵ میلیارد و ۱۳۲ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

انجام بررسی‌های کارشناسی حاکی از این است که درآمد‌های اتاق اصناف ایران در سال جاری نسبت به بودجه پیش بینی شده سال ۹۹ حدود ۱۱ درصد افزایش می‌یابد و میزان رشد بودجه این اتاق در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال جاری بیش از ۲۸ درصد افزایش خواهد یافت که باید در اجلاس آنلاین رسیدگی به بودجه سال آینده مراتب به تصویب اعضای اجلاسیه اتاق اصناف ایران برسد.

همچنین عملکرد مالی اتاق اصناف ایران نشان می‌دهد که در ۹ ماهه نخست امسال مجموع هزینه‌های پرسنلی به ۱۱ میلیارد و ۲۷۵ میلیون تومان رسیده و تا پایان سال جاری این هزینه‌های به ۱۵ میلیارد و ۳۸۱ میلیون تومان برسد.

از ویژگی‌های گزارشی که قرار است فردا در اجلاسیه اتاق اصناف ارایه شود، ادغام سرفصل حق حضور‌های هیات مدیره و اعضا کمیسیون‌ها است که ظاهرا برای پنهان ماندن مبلغ تخصیصی این کار انجام شده و در پیگیری بازار متاسفانه جوابی در این باره دریافت نشده است.

پیش بینی ۲۰ میلیارد و ۶۲۶ میلیون تومان اعتبار برای هزینه‌های پرسنلی

مسئولان اتاق اصناف ایران پیش بینی کرده بودند که هزینه‌های پرسنلی و حق حضور‌ها در سال ۹۹ به ۱۶ میلیارد و ۹۷۴ میلیون تومان برسد در حالی که در بودجه سال آینده منابع مالی مورد نیاز برای این ردیف بودجه‌ای اتاق اصناف ایران ۲۰ میلیارد و ۶۲۶ میلیون تومان پیش بینی شده است.

در این ردیف اتاق اصناف پیش بینی کرده است که هزینه‌های پرسنلی و حق حضور‌ها در بودجه سال آینده نسبت به بودجه سال جاری ۳۴ درصد افزایش یابد و آن طوری که پیش بینی شده است، هزینه‌های یادشده در سال جاری ۱۰ درصد بیشتر از بودجه سال ۹۹ باشد.

متوسط دریافتی در اتاق اصناف ۱۰ میلیون تومان و ۴۴۰ هزار تومان است

در صورتی که در مجموع کارکنان، مشاوران و اعضا هیات مدیره اتاق اصناف ایران را حدود ۱۲۰ نفر حقوق بگیر در نظر بگیریم (۹۰ نفر پرسنل و ۳۰ نفر که مشمول دریافت حق حضور‌ها می‌شوند) و اگر این هزینه‌های پرسنلی و حق حضور‌ها را به ۱۲۰ نفر تقسیم شود، به طور متوسط ماهانه در نه ماهه اول به هر یک از کسانی که از اتاق اصناف ایران حقوق و دریافتی دارند به طور متوسط ۱۰ میلیون و ۴۴۰ هزار تومان حقوق پرداخت شده است. این در حالی است که تعدادی از پرسنل اتاق اصناف ایران از متصدیان خدمات عمومی هستند که حقوق آن‌ها بر اساس حداقل دستمزد‌های وزارت کار به این افراد پرداخت می‌شود.

همچنین در عملکرد ۹ ماهه هزینه‌های اداری و عملیاتی اتاق اصناف ایران معادل ۱۴ میلیارد و ۲۴۴ میلیون تومان بوده و در ۱۲ ماه امسال میزان آن به ۲۳ میلیارد و ۸۴۱ میلیون تومان افزایش خواهد یافت.

بودجه هزینه‌های اداری و عملیاتی اتاق اصناف در سال ۱۴۰۰ بیش از ۳۹ میلیارد و ۸۳۷ میلیون تومان

در این زمینه بودجه اتاق اصناف ایران در سال ۹۹ بیش از ۲۵ میلیارد و ۸۳۷ میلیون تومان پیش بینی شده و در پیشنهاد بودجه سال آینده برای اتاق اصناف ایران ۳۹ میلیارد و ۸۵۹ میلیون تومان اعتبار و منابع مالی در نظر گرفته شده است.

بررسی گردش مالی هزینه‌های اداری و عملیاتی اتاق اصناف ایران در سال جاری حاکی از این است که این هزینه‌ها در سال جاری ۸ درصد بیشتر خواهد شد و درصد تغییرات آن در بودجه ۱۴۰۰ نسبت به بودجه امسال معادل ۶۷ درصد رشد خواهد یافت که باید به تصویب اعضای اجلاسیه اتاق اصناف ایران برسد.

در صورت‌های مالی بودجه سال ۱۴۰۰ اتاق اصناف ایران پیش بینی شده است که ۳۷ درصد هزینه‌های اداری و عملیاتی در سال آینده مربوط به سرفصل هزینه‌های بازرسی، و فرهنگ و آموزش با رعایت ماده ۹ آیین نامه اجرایی موضوع تبصره ماده ۴۷ قانون نظام صنفی خواهد بود.

همچنین در بودجه ۱۴۰۰ اتاق اصناف ایران مقرر شده که ۱۵ درصد درآمد‌های اتاق برای انجام پروژه‌های مطالعاتی، آموزشی و تحقیقات منظور شود که با توجه به بودجه ۳۹ میلیارد و ۸۵۹ میلیون تومانی این اتاق در سال آینده میزان آن بیش از ۶ میلیارد تومان خواهد بود.

با احتساب ارزش اموال سرمایه‌ای اتاق اصناف ایران در مجموع بودجه سال جاری این اتاق ۴۵ میلیارد و ۶۶۱ میلیون تومان بوده در حالی که برای بودجه سال آینده بیش از ۶۵ میلیارد و ۱۳۲ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

عملکرد و گردش مالی در بخش هزینه‌ها اتاق اصناف ایران در سال‌های گذشته نشان می‌دهد که با احتساب ارزش اموال سرمایه‌ای این اتاق در مجموع بودجه سال جاری اتاق اصناف ایران ۴۵ میلیارد و ۶۶۱ میلیون تومان بوده در حالی که برای بودجه سال آینده بیش از ۶۵ میلیارد و ۱۳۲ میلیون تومان در نظر گرفته شده است؛ که با توجه به تحقق درآمد حدود ۴۰.۵ میلیارد تومانی بودجه سال بعد در حدود ۳۸ درصد افزایش خواهد یافت.

نکته قابل تامل دیگر این که قرار است در بودجه سال ۱۴۰۰ که سال انتخابات ریاست جمهوری نیز هست بودجه اداری و عملیاتی ۶۷ درصد افزایش یابد در حالی که برای هزینه‌های پرسنلی و حق حضور‌ها ۳۴ درصد اختصاص داده شده است.

طبق بند توضیحات ارایه شده ۳۷ درصد از کل هزینه‌های اداری قرار است به موضوع فرهنگ و اموزش اختصاص یابد که این مقوله در سال جاری با تخصیص ۲۳.۸ میلیارد دلار کارنامه‌ای قابل تامل نداشته است و هزینه فرهنگ و آموزش از نگاه برخی اصناف با این رویه نمود قابل توجهی نداشته است.

۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون هزینه آموزش اصناف

همچنین قرار است که ۱۵ درصد درآمد‌های اتاق جهت پروژه‌ای مطالعاتی و آموزش و تحقیقات و ... صرف شود که حدود ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان خواهد شد و باید دید این هزینه‌ها نیز چه تاثیری در روند بهبود مشکلات اصناف در سراسر کشور به ویژه در مواجه با اقتصاد دیجیتال خواهد داشت. زیرا اکنون بیشترین آموزش درباره احکام تجارت و کسب و کار و قوانین مقرارت با روش آنلاین قابل دسترس بوده و حتی برای ثبت نام برخی از اتاق‌های اصناف نیز هزینه دریافت میکنند.

از سوی دیگر با توجه به آموزش‌های آنلاین اتاق اصناف ایران می‌تواند کلاس‌های سراسری برگزار کرده و هزینه‌ها را به شدت کاهش دهد؛ و با این هزینه یک استارتاپ بزرگ و فراگیر که در حوزه‌های مختلف قابلیت ارایه خدمات به عموم جامعه است، ایجاد کند به شرط ان که از روش‌های سنتی فاصله گرفته و هدف از هزینه برای اموزش ارتقا سطح دانش، افزایش بهره وری و بهینه کردن بخش هزینه‌ای بودجه اتاق اصناف باشد.

به گزارش بازار همچنین صورت‌های مالی اتاق اصناف ایران در سال ۹۸ نشان می‌دهد که هزینه‌های اداری، عمومی و تشکیلاتی اتاق در سال گذشته ۲۱ میلیارد و ۶۳۵ میلیون تومان بوده و در سال ۹۷ میزان آن بیش از ۱۷ میلیارد و ۵۵۹ میلیون تومان بوده است.

صورت‌های مالی اتاق اصناف ایران نیز در سال ۹۷ نشان می‌دهد که هزینه‌های اداری، عمومی و تشکیلاتی اتاق اصناف ایران معادل ۱۷ میلیارد و ۵۵۹ میلیون تومان و در سال ۹۶ بیش از ۹ میلیارد و ۸۹۷ میلیون تومان بوده است.

درآمد عملیاتی اتاق اصناف ایران در سال ۹۸ بیش از ۲۸ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان، در سال ۹۷ بیش از ۲۶ میلیارد و ۶۸ میلیون تومان و در سال ۹۶ بیش از ۹ میلیارد و ۵۱۰ میلیون تومان بوده و پیش بینی شده است که درآمد‌های اتاق در سال جاری به ۵۱ میلیارد و ۱۰۶ میلیون تومان افزایش یابد

همچنین در این صورت‌های مالی درآمد عملیاتی اتاق اصناف ایران در سال ۹۸ بیش از ۲۸ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان، در سال ۹۷ بیش از ۲۶ میلیارد و ۶۸ میلیون تومان و در سال ۹۶ بیش از ۹ میلیارد و ۵۱۰ میلیون تومان بوده و پیش بینی شده است که درآمد‌های اتاق در سال جاری به ۵۱ میلیارد و ۱۰۶ میلیون تومان افزایش یابد.

صورت‌های مالی اتاق اصناف نشان می‌دهد که موجود نقدی این اتاق در ۲۹ اسفندماه سال ۹۸ معادل ۱۸ میلیارد و ۷۶۴ میلیون تومان بوده در حالی که این رقم در ۲۹ اسفندماه سال ۹۷ بیش از ۱۱ میلیارد و ۵۳۳ میلون تومان بوده است.

منبع: بازار
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
نبض بازار
گوناگون