کد خبر: ۲۰۴۲۲
۱۷:۲۹ -۲۸ آذر ۱۳۹۹
اصغر سلیمی، نماینده سمیرم
اصغر سلیمی گفت: تصور می‌شود دولت در تنظیم لایحه بودجه به‌دنبال رسیدن به آمال و آرزو‌های خود بوده است تا بیشتر نگاهی واقع‌بینانه به اوضاع نابسامان اقتصادی داشته باشد.

کسری بودجه 1400

نشان تجارت - محمد آیتی: سند بودجه حاوی منابع و مصارف یک سال دولت است که توسط سازمان برنامه و بودجه تهیه و در هیات وزیران به تصویب و به مجلس ارائه می‌شود. سپس، نمایندگان مجلس با بررسی و تصویب، آن را تبدیل به قانون کرده و برای اجرا به دولت ابلاغ می‌کنند، اما مشکل و چالش اساسی و همیشگی در این فرآیند، معضل کسری بودجه است.

حال بودجه ۱۴۰۰ که در یکی از سخت‌ترین شرایط اقتصادی پس از انقلاب نوشته شده است را باید بودجه‌ای دانست که مخالفان سرسختی دارد و منتقدان می‌گویند اگر بودجه به روال منطقی خود برنگردد، کسری حاصل از آن، آثار تورمی شدیدی را به‌بار خواهد آورد.

در همین رابطه، اصغر سلیمی نماینده سمیرم در مجلس یازدهم گفت: سندی که دولت به‌عنوان لایحه بودجه ۱۴۰۰ به مجلس یازدهم تحویل داد، در اکثر بند‌های خود به دور از شرایط فعلی اقتصاد ایران و معیشت مردم است، به‌گونه‌ای که تصور می‌شود دولت در تنظیم این لایحه به‌دنبال رسیدن به آمال و آرزو‌های خود بوده است تا بیشتر نگاهی واقع‌بینانه به اوضاع نابسامان اقتصادی داشته باشد.

وی افزود: کاری که دولتمردان برای بودجه‌نویسی باید انجام می‌دادند این بود که واقعیت‌های کشور را درنظر می‌گرفتند و اگر ان‌شاالله در آینده فضای فروش نفت برای ما بهتر شود و تحریم‌ها کمتر و شرایط اقتصادی رو به بهبود برود، می‌شود یک پیوست برای بودجه نوشت. در عین حال باید بگویم این بودجه با کسری زیادی روبرو خواهد شد که تقریباً غیرقابل جبران است.

سلیمی اظهار داشت: با وضعیت اقتصادی که بر کشور حاکم است اصلاٌ نمی‌توان مالیات‌های پیش‌بینی‌شده را دریافت کرد و اگر این کار صورت بگیرد حتماً نارضایتی شکل خواهد گرفت و از طرفی، صادرات نفت به میزان درنظر گرفته شده در بودجه واقعی نیست و همین دو عامل کافیست تا بودجه با کسری جدی مواجه شود.

نماینده سمیرم در مجلس یادآور شد: بار‌ها گفته شده که باید بودجه با کمترین وابستگی به نفت بسته شود، اما بودجه ۱۴۰۰ نشان داد ما همچنان متکی به درآمد‌های نفتی هستیم و حتی برای نفتی که وجود ندارد هم، برنامه‌ریزی شده است.

وی چاره کار را در جلسه نمایندگان کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات می‌داند و می‌گوید: باید در این کمیسیون، بررسی کارشناسانه صورت بگیرد. اگر همکاران توانستند با حفظ شاکله اصلی بودجه، تغییراتی را لحاظ کنند آنگاه باید به کمیسیون تلفیق و سپس صحن مجلس بیاید، اما با بودجه کنونی و اینکه ایرادات جدی به آن وارد است اگر به صحن بیاید به احتمال زیاد کلیات آن رد خواهد شد.

منبع: اقتصاد24

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گوناگون