کد خبر: ۲۰۳۳۱
۱۰:۱۷ -۲۶ آذر ۱۳۹۹
عضو کمیسیون انرژی مطرح کرد
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: حتی اگر جو بایدن رییس‌جمهور جدید آمریکا هم بر سر کار بیاید و رابطه بهتری را با ایران در پیش بگیرد زمان خواهد برد تا فروش نفت ایران به رقمی (۲.۳ میلیون بشکه در روز) که در بودجه ۱۴۰۰ دیده شده است، برسد.

بودجه 1400 بر پایه فروش نفت

نشان تجارت - محمد آیتی: پس از گذشت روز‌ها از ارائه لایحه بودجه ۱۴۰۰ توسط دولت به مجلس، همچنان انتقادات مخالفان به بودجه‌نویسی دولتمردان ادامه دارد و آن‌ها معتقدند بودجه بر اساس واقعیت‌های کشور بسته نشده و احتمال کسری بودجه که منجر به تورم خواهد شد، تقریباً قطعی است.

یکی از مواردی که بیشترین انتقاد را به بودجه ۱۴۰۰ در پی داشته است لحاظ کردن فروش ۲.۳ میلیون بشکه نفت در روز است این در حالی که امروز در بهترین حالت فروش نفت به زیر یک میلیون بشکه رسیده است. حتی مرکز پژوهش‌های مجلس نیز در گزارشی پیش بینی کرده است که فروش نفت در سال آینده به ۸۵۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید و مشخص نیست مبنای دولت در لحاظ فروش ۲.۳ میلیون بشکه‌ای نفت در روز چیست.

در همین رابطه، مصطفی نخعی نماینده نهبندان و سربیشه  گفت: با توجه به بودجه‌بندی که در سال‌های گذشته و امسال پایه‌ریزی شده است، همچنان فاصله بین مناطق توسعه‌یافته و توسعه‌نیافته وجود دارد و این فاصله روز به روز در حال بیشتر شدن است و رویکرد بودجه باز هم جمعیت است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس افزود: ما باید در زمینه‌های مختلف، شاخصه‌های توسعه را بررسی کنیم و هرجا عقب‌ماندگی بیشتری دارد، بودجه بیشتری به آن اختصاص دهیم و موضوع جمعیتو وسعت و مساحت را کنار بگذاریم و بیشتر به شهر‌ها و استان‌هایی بپردازیم که فقیر هستند، یعنی نباید رویکردی را درنظر گرفت که شهر‌های کم‌برخوردار فقیرتر شوند.

وی با اشاره به ضرورت چکش‌کاری بودجه ۱۴۰۰ گفت: علیرغم انتقادات به بودجه و اینکه باید اصلاحاتی صورت بگیرد، اما بعید می‌دانم کلیات بودجه در صحن مجلس رد شود، زیرا در نهایت فکر می‌کنم فضای مجلس به‌سمت همکاری با دولت خواهد رفت.

نخعی در پاسخ به این پرسش که آیا اصلاح ساختار بودجه توسط دولت در بودجه ۱۴۰۰ اعمال شده است؟ گفت: دولت به مواردی که باید تحت عنوان اصلاح ساختار انجام می‌شد توجه زیادی نکرد و متاسفانه ساختار بودجه همان ساختار‌های گذشته است.

این نماینده استان خراسان‌جنوبی اظهار داشت: فکر می‌کنم نگاه واقع بینانه‌ای به نفت در این بودجه نشده است و به‌نظرم با شرایط موجود، واقع‌بینانه نیست که فرض کنیم تحریم‌ها برداشته می‌شود و فروش نفت ما نسبت به شرایط فعلی بهتر خواهد داشت. بنده به شخصه به آینده خوشبین هستم، اما باید منطقی فکر کرد و بعید است در کوتاه‌مدت شرایط فروش نفت ایران خیلی با گذشته تغییر پیدا کند. حتی اگر رییس‌جمهور جدید آمریکا هم بر سر کار بیاید و رابطه بهتری را با ایران در پیش بگیرد زمان خواهد برد تا فروش نفت ایران به رقمی(۲.۳ میلیون بشکه در روز) که در بودجه ۱۴۰۰ دیده شده است، برسد.

نخعی در ادامه عنوان کرد: ۸۰ هزار پروژه عمرانی نیمه‌تمام در کشور وجود دارد که بودجه‌ای معادل ۸۰۰ هزار میلیارد تومان را می‌طلبد و اکنون تعیین تکلیف این پروژه‌ها یک مطالبه جدی است. متاسفانه پیشرفت پروژه‌های عمرانی با اختلاف معناداری از تورم عقب‌تر است و این یعنی حتی وضعیت منفی را سپری می‌کنیم. هرچه این پروژه‌ها بیشتر خاک بخورد به ضرر کشور است و از این‌رو در بودجه‌ریزی‌های سالیانه باید نگاه ویژه‌ای به این پروژه‌ها شود.

وی در پاسخ به این پرسش که به‌نظر می‌رسد دولت بودجه‌های عمومی را خیلی افزایش داده است و حتی این افزایش در شرکت‌های دولتی و زیرمجموعه‌ها نیز به چشم می‌خورد؟ اظهار داشت: بله، بودجه‌های عمومی در حوزه بودجه‌های جاری خیلی افزایش پیدا کرده و یکی از ارگان‌هایی که به آن نگاه خوبی شکل گرفت و بودجه‌اش افزایش یافت، حوزه آموزش و پرورش است. سرانه‌ای که برای دانش‌آموزان درنظر گرفته شده است رشد بسیار خوبی داشته و حتی ۱۰ برابر شده است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس یادآور شد: در مورد استان خراسان‌جنوبی که من یکی از نمایندگان آن هستم، تقریباً نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبارات تملک دارایی‌هایش نسبت به پارسال کاهش پیدا کرده است و این می‌تواند آسیب بزرگی برای استان خراسان‌جنوبی باشد و به نوعی می‌توان آن را عامل قفل‌شدن بسیاری از پروژه‌ها در این استان در حال توسعه قلمداد کرد.

منبع: اقتصاد24

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گوناگون